top of page

Stepfamily Network Group

Public·92 members

Scrisoare De Recomandare Elev


Descoperiți modelul nostru de scrisoare de recomandare pentru studenți gata de editare în Word. Scrisorile de recomandare pentru studenți sunt folosite din mai multe motive. Aflați despre fiecare dintre ele, cui ar trebui să cereți această scrisoare și cele mai bune sfaturi pentru a o scrie cât mai profesionist posibil.
Scrisoare De Recomandare ElevIn relatia angajat-angajator, un aspect foarte important este reprezentat de recomandarile pe care le primeste candidatul, in vederea ocuparii unui nou post. Scrisoarea de recomandare este solicitata din ce in ce mai des de catre angajatori sau diferite institutii, deoarece acest document dovedeste nu doar calificarea candidatului, ci si calificativele sau caracterizarea primita de la fostul angajator.


Scrisoarea de recomandare reprezinta un document oficial care atesta nivelul profesional al unei persoane, dar si abilitatile si calitatile demonstrate la un loc de munca anterior sau la o calificare anterioara.


Desi ea este cel mai adesea folosita in vederea angajarii, scrisoarea de recomandare vine practic ca un suport care ajuta la nivel persuasiv, deoarece ea poate fi solicitata pentru intarirea convingerii ca un candidat este potrivit pentru mai multe instante, cum ar fi o bursa de studiu, un loc de voluntar sau pentru a ocupa un loc intr-o institutie de invatamant.


Este important ca atunci cand ti se solicita o scrisoare de recomandare sa fii foarte atent la cerintele companiei deoarece in general fiecare firma se asteapta sa obtina diferite tipuri de informatii.


Exista mai multe tipuri de scrisori de recomandare si fiecare dintre acestea pot fi folosite in anumite contexte. Este importanta delimitarea acestora dupa tip, deoarece fiecare domeniu are adresari speciale, dar si un anume flux de informatii pe care trebuie sa il respecte. Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de scrisori de recomandare.


Scrisoarea de recomandare de angajare cuprinde in cea mai mare parte detalii despre experienta de munca. In cadrul acesteia sunt trecute abilitatile aplicantului in situatii speciale, dar si comportamentul in interiorul si vis-a-vis de compania in care a lucrat. Pot fi mentionate, de asemenea, chiar si detalii legate de interactiunea aplicantului cu ceilalti colegi din colectivul de munca, pentru ca noul angajator sa isi poata face o parere despre tiparul persoanei pe care o va angaja.


Scrisoarea de recomandare academica sau scrisoarea de recomandare pentru institutii de invatamant cuprinde date despre performantele de studiu ale aplicantului, despre rezultate si concursuri, dar si despre potentialul pe care il are aplicantul.


Scrisoarea de recomandare personala este o caracterizare aprofundata a aplicantului, asadar va fi nevoie sa mentionezi natura relatiei cu acesta, dar si conditiile in care ati lucrat sau v-ati desfasurat activitatea. Scrisoarea de recomandare personala ia in calcul si partea sociologica a aplicantului, asa ca acest document trebuie sa fie redactat intr-un tot pozitiv, explicativ, cu accent pe abilitatile aplicantului.


Daca esti in postura de a redacta o scrisoare de recomandare, ar trebui sa stii ca exista cateva aspecte pe care nu ar trebui sa le uiti. Iata cateva sfaturi de redactare a scrisorii de recomandare care te-ar putea ajuta sa realizezi mai usor acest document:


Scrisoarea de recomandare se scrie doar de catre reprezentantii companiei sau institutiei careia i-a fost solicitat acest document. Sub nicio forma scrisoarea de recomandare nu este scrisa de catre prieteni, membri ai familiei sau chiar de aplicant insusi.


Va rog sa aveti in vedere si cerintele acestei scrisori de recomandare, in speta: detalii cu privire la activitatea mea, la comportamentul meu in colectiv, detalii cu privire la nivelul de implicare si detalii cu privire la lucrurile pe care le-am realizat in cadrul companiei dumneavoastra.


Indiferent daca vorbim despre o scrisoare de recomandare angajare, despre un model caracterizare angajat, de o scrisoare de recomandare student sau de o scrisoare de recomandare elev, fiecare dintre acestea are o importanta deosebita in cadrul proceselor de prezentare, in vedere obtinerii unor joburi potrivite.


Scrisoarea de recomandare te poate ajuta si indirect, la nivel de incredere si stima de sine, deoarece parerea buna pe care o lasi celor din jurul tau te va ajuta sa fii bine privit si bine primit intr-un nou colectiv, al unei companii noi.


Fiind un document marcat de o oarecare seriozitate, este recomandat ca intr-o scrisoare de recomandare angajat sa nu folosesti un ton mult prea prietenos. Respecta cealalta parte si formuleaza ideile cu respect.


De asemenea, daca te vei uita pe orice model scrisoare de recomandare vei vedea ca trebuie sa folosesti formulari sincere, fara exagerari. Foloseste un limbaj care sa poata fi inteles de catre oricine, pentru a facilita drumul unei persoane spre jobul dorit.


Pentru a fi sigur ca ai scris ceea ce trebuie, poti cauta o scrisoare de recomandare model completat pentru a vedea daca formularile tale respecta cerintele. Orice exemplu de scrisoare de recomandare te poate ajuta sa iti faci o idee despre cum ar trebui sa arate scrisoarea ta si in consecinta te va ajuta sa obtii un document corect, perfect pentru a constitui votul de incredere pe care trebuie sa il oferi.


Imaginează-ți situația: ești student și ai nevoie urgent de o scrisoare de recomandare pentru o anumită ocazie ( Scrisoare de recomandare sau Scrisoare de recomandare). Cum să încep, de unde să încep? Reprezentat? Amenda! În acest articol veți învăța cum să scrieți o scrisoare de recomandare unui student în limba engleză. Ce este o scrisoare de recomandare?


Sarcina nu este ușoară, dar nici cea mai dificilă. După ce v-ați familiarizat cu punctele principale ale scrierii unei scrisori de recomandare, cu exemple de scriere a acesteia, foarte curând veți putea să scrieți câte scrisori de recomandare aveți nevoie. Cel mai important este să fii atent și să urmezi sfaturile noastre.


Astfel, scrisoarea de recomandare este scrisă de către recomandator. Pentru un absolvent, o persoană fără experiență de muncă, un profesor, decanul facultății poate acționa ca recomandator. O scrisoare de recomandare poate conține o scurtă descriere a abilităților și calităților educaționale, realizările unei persoane, principalele sale succese în timpul studiilor și punctele forte.


În această parte, scriem despre cine și unde anume recomandăm. Cât de bine îl cunoaștem pe acest elev, cum se manifestă el în școală și în afara ei. Dacă sunteți profesor, atunci este indicat să indicați aici gradul academic etc.


Este important de menționat ce calități sunt inerente acestei persoane: atenție, diligență etc. Din nou, detaliile și specificul sunt binevenite. Este necesar să scrieți adevărul, nu este necesar să răsplătim elevul cu astfel de trăsături pe care nu le posedă.


Domnule Anders!John Fontaine este student la colegiul nostru din 2000. A fost întotdeauna un elev remarcabil.Dl Fontaine a demonstrat o asimilare completă a materialului subiectului, atât la clasă, cât și în scris. Munca lui s-a remarcat întotdeauna prin punctualitate și talent. Mai mult, a fost un participant activ la discuțiile din clasă și a contribuit la transformarea cursului într-o experiență pentru toată lumea. Este o persoană muncitoare, răbdătoare și responsabilă.Așadar, îl pot recomanda pe domnul Fontaine, cu încredere și fără nicio ezitare, ca asistent în agenția dumneavoastră de turism.Cu stimă, domnule Jones, Boston College


Există mai multe ocazii când un student poate avea nevoie de o scrisoare de recomandare. În primul rând, este necesar pentru stagiu. Șeful tău sau curatorul de direcție îl scrie pe un formular special, care îți expune realizările și calitățile personale. În al doilea rând, astfel de scrisori sunt furnizate în universitățile care sunt angajate în distribuirea absolvenților după absolvire. Luați în considerare principalele caracteristici ale unei scrisori de recomandare a elevilor.


După aceea, are loc o evaluare a punctelor forte, a abilităților elevului, a succesului său în timpul studiilor. Aici puteți vorbi despre participarea sa la olimpiade, diverse concursuri, concursuri, despre prezența premiilor, diplomelor, locurilor de onoare etc.


Admiterea la MIT si alteuniversitati americane de prestigiu este foarte competitiva. Dinfericire, nu este deloc imposibil, dovada numarul mare de studentiromani la MIT, Harvard, etc. Spre deosebire de bursele din Europa,care poarta diverse nume (Socrate, Tempus, NATO, SAFE, etc.) sisunt pe perioade relativ mici, admiterea la universitatile americaneeste mai standardizata si bursa de obicei se ofera pe intreaga perioadaa studiilor. Desi exista si aici burse din partea altor fundatii(Kokkalis, Fulbright, etc.), este recomandabil sa se incerceadmisia direct la universitate prin trimiterea unui dosar de aplicatie.In general, un dosar de aplicatie contine urmatoareleelemente:Aplicatia propriu-zisa, inclusiv eseu / statement of purpose, etc.;Rezultatele de la testele necesare: SAT (la undergraduate), GREGeneral si Subject (la graduate) si TOEFL (pentru toti);Scrisori de recomandare;Grade transcripts (traduceri de foi matricole din liceu/facultate);Curriculum Vitae (CV);Taxa de aplicare (application fee).Testele de cunostinte, obtinerea scrisorilor de recomandare siaplicatia in sine iau foarte mult timp iar deadline-urile sunt foartestricte. De aceea, marea majoritate a studentilor se apuca deaplicatie cu cel putin un an inainte de inceperea studiiloruniversitare. Fiecare universitate americana are pe site-ul sau unlink la admission [office] unde se gasesc toate informatiilenecesare. Pentru MIT, consultati pagina Admission Office, saudirect GraduateAdmissions pentru master sau doctorat. Dupa ce-i contactati pecei de la Admission Office, universitatea va va trimite materialelepentru aplicatie (inclusiv lista cu lucrurile necesare: teste, eseurietc.)Pentru alte informatii utile privind admiterea la universitatiamericane, consultati pagina IREX,sau vizitatiComisia Fulbright,unde puteti gasi si exemple de teste TOEFL, SAT, GRE.FinantareStudiile in America sunt foarte scumpe: universitatea percepetuition fee (taxe de scolarizare) in jur de $30000/an, apoi maitrebuie bani si pentru masa (cca. $300/luna), casa (cca. $500/luna),haine, un drum in Romania din cand in cand, etc. Din fericire, nutrebuie sa va descurajati: exista solutii! Universitatile bune suntinteresate in atragerea studentilor de exceptie: ceea ce conteaza inprimul rand la MIT este valoarea, pentru bani se gaseste tot timpul osolutie. Mai pe romaneste spus, MIT va admite pe criterii deexcelenta academica (fara sa se uite la bani) si apoi gaseste solutiipentru partea financiara; faptul ca aveti vila la Snagov, SUV, parintiin guvern, cont in Elvetia etc. nici nu creste, nici nu scade sanselevoastre de a intra la MIT.Toti studentii romani de aici au financial aid intr-un fel saualtul; altfel nimeni n-ar avea bani sa plateasca tuition. Pentrustudentii graduati este destul de simplu: in general fie lucrezi caResearch Assistant cu advisor-ul, fie devii Teaching Assistant indepartament. In ambele cazuri, asta iti acopera tuition-ul si itiplateste un "stipendiu" lunar (un fel de salariu) in jur de$1700 net (in anul 2005; suma variaza in timp, in functie deinflatie). Pentru undergraduate students, lucrurile sunt maicomplicate: o parte din bani sunt dati de universitate (cadou sauimprumut), pentru restul banilor va trebui sa va luati un job incampus. Nu este nimic neobisnuit: toti studentii de la MIT (romanisau americani) au asa ceva; job-urile variaza intre munca labiblioteca si munca de cercetare prin laboratoarele MIT-ului, deci potsa fie foarte interesante si utile pentru cariera. Oricum, caundergraduate trebuie sa va asteptati ca la absolvire sa plecati cucel putin $10000 datorie. Un imprumut este ceva obisnuit insocietatea americana si nu trebuie sa va sperie. Mai mult, imprumutuldin partea MIT-ului se face destul de usor si are dobanda relativmica. MIT-ul se asteapta ca dupa absolvire sa aveti un loc de muncabine platit si sa va returnati imprumutul fara mari probleme; nu avemcunostiinta de vreun roman de la MIT care sa fi avut probleme cureturnarea imprumutului. MIT-ul are niste informatii oficiale pepagina de FinancialAid. Deviza paginii este mai mult decat sugestiva: Wherethere's a will, there's a way!Dosarul de aplicatieAplicatie + Eseu / Statement of Purpose. Dupa ce aticompletat formele trimise de universitate (Application Forms), vatrebui sa scrieti un eseu sau statement of purpose in care sa explicatide ce aplicati la universitatea / departamentul respectiv. Eseul e maiputin important la undergraduate decat la graduate, insa conteazamai ales in sens pozitiv: un eseu excelent va mareste semnificativsansele. Cateva sugestii: Adoptati un stil cat mai factual, personal si coerent si evitatifrazele pompoase dar fara continut. Nu copiati eseul de la altii,chiar daca vi se pare ca se "pricep" mai bine la aplicatii. MIT-uleste interesat de personalitatea voastra, nu de fraze standard.Aratati ce ati citit pana acum, ce domenii sau probleme vi se parinteresante / importante si ce planuri aveti. Aratati-va entuziasti fata de ceea ce faceti. Motivatia sipotentialul in domeniile care va intereseaza sunt cel mai importantaspect la care se vor uita cei de la Admitere. Un eseu coerent, laobiect, dar in acelasi timp energic va va da o nota foarte buna. Decinu uitati sa afisati un ton pozitiv si optimist. Atitudineaciobanului Mioritei ("Si de-o fi sa mor / In camp de mohor..."), pecare unii o atribuie sufletului romanesc, este foarte straina desufletul american. Stilul direct si o atitudine de "can do" sunt multmai potrivite. Teste. Cum admiterea la universitatile americane a devenito adevarata industrie in ultima vreme (vezi de exemplu rolul crescandal asa-numitului early admission), la fel si testele au devenito industrie in sine. Ele sunt dificile si trebuie tratate in modserios, pentru ca dau un semnal important. Ca regula generala, testele sunt mai importante la undergraduate decat la graduate. TOEFL-ul are un caracter mai degraba eliminatoriu. La graduateschool sunt de regula doua praguri: unul pentru admitere in general, siunul mai inalt pentru Teaching Assistant. SAT (pentru studentii undergraduate) este foarte important, mai alescand studentul nu are alte puncte forte evidente (articole publicate,premii la olimpiade sau alte concursuri nationale / internationale). Un scorslab la SAT miscoreaza mult sansele si trebuie evitat. La partea dematematica (quantitative section) se asteapta de la un student strainsa ia un punctaj mare, chiar maxim. GRE general (pentru studentii graduate) este relativ mai putinimportant, deoarece aici potentialul de cercetare conteaza cel maimult. Dar chiar si asa, scorul la partea de quantitative (matematica)trebuie sa fie foarte bun. La GRE Subject, scorul trebuie sa fie celputin decent. Un scor aproape de cel maxim da un semnal foartepozitiv, mai ales in domeniile unde testele sunt foarte dificile(fizica, chimie). Importanta GRE-ului depinde foarte mult dedepartament: de exemplu, departamentul de EECS de la MIT consideraGRE-ul irelevant si nu-l ia in considerare (evident, chiar dacaaplicati in EECS, verificati daca se cere sau nu GRE, sa nu se fischimbat ceva intre timp). Recomandari. Cum mai toti aplicantii seriosi au scrisori derecomandare foarte bune, ca sa va creasca sansele in mod semnificativva trebui ca recomandarile sa fie de la excelente in sus. Asigurati-vaca primiti recomandari de la profesori / cercetatori pe care ii cunoastetifoarte bine si care pot da detalii despre voi dincolo de laudele obisnuite.Daca puteti influenta continutul recomandarilor (e.g., daca vi secere sfatul de catre profesorul care va recomanda), rugati sa fietrecute in scrisoare detalii semnificative privind cercetarea voastra,detalii care sa confirme si sa intareasca eseul vostru. In privintaalegerii persoanei care va recomanda, ideal ar fi ca acesta sa fie cunoscuta in Vest, daca nu chiar sa fie un profesor din Vest. Dacanu aveti asemenea recomandari (si sa fim seriosi, putini au asa ceva),atunci criteriul principal sa fie cel mentionat mai sus: cereti sa varecomande cuiva pe care il cunoasteti bine si il respectati si careva cunoaste la randul sau foarte bine si va apreciaza.Foaia matricola / Note + CV. Cum notele nu le puteti schimba,e putin de spus la acest capitol. Daca aveti note foarte bune, va ajuta, daca aveti note nu prea bune, incercati macar sa subliniatipotentialul de cercetare si motivatia. Doar faptul ca notele din liceu / facultate nu au fost bune, nu sunt un motiv suficient sa devenitipesimisti. Sunt destule exemple de studenti care au fost admisi in ciuda notelor slabe. CV-ul trebuie sa fie bine scris, la obiect sicat mai factual.Application Fee.In majoritatea cazurilor, puteti evita sa platiti cei $40-$80 peruniversitate daca anexati la dosar o scrisoare - Fee Waiver (scutirede taxa) in care le explicati de ce nu puteti sa trimiteti Application Fee (salariul mediu in Romania este de $100/luna, etc.).Incercati ca Fee Waiver sa fie semnat de decan sau de altcineva dinconducerea facultatii. Uneori insa Admission Office va insista saplatiti Application Fee si va incepe un mic razboi al nervilor.Cu toate acestea, daca vor cu adevarat sa va admita, va vor admite.Daca aplicati la graduate school, pentru a mai usura discutiile cuadmission office, atunci cand se poate trimiteti dosarul direct ladepartamentul respectiv (el oricum ajunge acolo). Avantajul este cain felul acesta este mai probabil ca cineva sa va citeasca dosarulinainte sa va ceara Application Fee. Sfaturi diverse Formati-va asteptari realiste inlegatura cu sansele de a fi admisi aici sau la oricare altauniversitate americana. MIT este o universitate foarte buna si nimeninu poate considera admisia sa aici drept automata. Mai ales pentrucei care aplica din Romania, sansele de a fi acceptati aici au scazutin ultima vreme, pentru ca aplicantii din tara sunt la concurenta curomanii care deja aplica din interiorul Statelor Unite (sau alte taridin Vest) si care normal sunt in avantaj (in principal pentru ca eicunosc sistemul mai bine si au recomandari de la persoane maicunoscute pe aici). De asemenea, ca sa fii acceptat la MIT laundergraduate, performanta la concursurile nationale / internationale(mai ales olimpiadele internationale) este aproape o cerinta. Lagraduate, accentul se pune mai mult pe potentialul de cercetare, caretrebuie sa fie temeinic demonstrat. Trimiteti aplicatii in multelocuri, cel putin 20 (afara de cazul in care admisia este sigura si sepune doar problema unde). Alegeti-va cu grija locurile unde aplicatisi includeti si universitati mai putin prestigioase. Atitudinea detipul "ori Cezar, ori nimic" nu este cea mai potrivita. Atata vremecat o universitatile americana este printre primele 50 (sau chiar inprimele 100), se poate face treaba buna si acolo. Valoarea iese panala urma la iveala si intr-o buna zi universitatile la care ati visatla inceput dar care v-au refuzat va vor fi deschise. Rabdarea faceparte si ea din regulile jocului. US News and World Reportalcatuieste in fiecare an un clasament(aproximativ) al universitatilor americane.Alte surseO resursa interesanta si noua pentru candidatii la universitatile americaneeste Study College USA. Pe acestsite puteti primi sfaturi si observatii de la absolventii catorva universitati americanede prestigiu, printre care si MIT.Un ghid practic foartebun pentru aplicatia la graduate school este mentinu


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page